Schouwburg en Congrescentrum Het Park is dé toonaangevende culturele instelling voor Hoorn en West-Friesland, met twee theaterzalen, bijbehorende foyers en twee vergaderzalen. Het culturele aanbod is breed en gevarieerd: jaarlijks trekken ca. 230 voorstellingen ruim 90.000 bezoekers. Daarnaast vinden er geregeld zakelijke evenementen, culturele verhuringen, congressen en vergaderingen plaats. Het Park is gevestigd in het centrum aan het Markermeer, Westerdijk 4 te Hoorn.

Door het verstrijken van het zittingstermijn zoeken wij per direct een:

Lid Raad van Toezicht

Het bestuur van de Stichting Het Park heeft ten doel het beheren en ondersteunen van culturele instellingen in en rondom Hoorn en hecht statutair belang aan het culturele klimaat in West-Friesland. Een bloeiende cultuursector draagt bij aan het leef- en vestigingsklimaat van een stad. Schouwburg Het Park, met zijn brede en omvangrijke programmering levert hieraan een substantiële bijdrage.

Vijf jaar geleden is de koers uitgezet richting succesvol cultureel ondernemerschap met als kaderpunten: behoren tot de beste theaters van Nederland, voortrekker zijn in het zoeken naar synergie in de culturele sector in West-Friesland om een divers aanbod te kunnen blijven garanderen, het bieden van faciliteiten en diensten aan amateurgezelschappen, het ontwikkelen van de educatieve functie en het uitbouwen van verbindingen met het bedrijfsleven.

De Raad van Toezicht is werkgever van de directeur en bestaat momenteel uit vier leden. Naast toezicht houden brengt de Raad relevante kennis en expertise in en beschikt over een relevant netwerk.

Het Park zoekt een algemeen nieuw lid voor de Raad van Toezicht. Hij/zij beschikt over bestuurlijke ervaring. Hij/ zij is binnen de Raad van Toezicht sparringpartner voor de bestuurder.

Meer specifiek gaat het om het volgende profiel:

  • Academisch of vergelijkbaar denk- en werkniveau;
  • Bij voorkeur ervaring in toezicht houden en tenminste ruime ervaring in besturen;
  • Affiniteit met de culturele sector en de podiumkunsten in het bijzonder;
  • Visie op eigentijds toezicht;
  • Sparringpartner voor de bestuurder;
  • Affiniteit met het primaire werkgebied: West-Friesland;
  • Teamspeler;
  • Tijd en energie beschikbaar.

Aanvullende kennis

  • Kandidaat is woonachtig in de regio West-Friesland met een relevant netwerk in de regio en visie op cultureel ondernemerschap;
  • Kandidaat heeft een mens en organisatie achtergrond.

Solliciteren en praktische informatie betreffende de procedure

U kunt uw interesse kenbaar maken door uw cv en motivatiebrief te mailen naar Adrie Beerepoot, voorzitter via adrie.beerepoot@stichtinghetpark.nl. Wij ontvangen deze graag uiterlijk 28 februari 2021. Het inwinnen van referenties kan deel uitmaken van de procedure. Voor aanvullende informatie kunt u eveneens contact opnemen met Adrie Beerepoot.