Educatie bij Het Park

Cultuur draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling van mensen, stimuleert onafhankelijk denken, is zuurstof voor het hoofd en hart en raakt belangrijke thema's in het leven aan. Het nut van cultuur is dat niet alles in geld is uit te drukken, dat er emoties bestaan, dat er talenten bestaan die je niet eens kunt benoemen, maar waar je je op een andere manier rijk door kunt voelen. Als we dat mee kunnen geven dan worden we als samenleving veel rijker. De meerwaarde van cultuur geeft de mens een blijvende onschatbare waarde mee. 

Educatie voor kinderen en jongeren

Schouwburg en Congrescentrum Het Park ziet jeugdprogrammering in connectie met cultuureducatie als een onderdeel van haar cultureel maatschappelijke taak. Het Park investeert graag in haar bezoekers van de toekomst. Het uitgangspunt is theater in een zo vroeg mogelijk stadium onderdeel maken door jeugd en jongeren in iedere levensfase kennis te laten maken middels voorstellingen, theaterworkshops en verdiepingsprogramma’s.  

Workshops, inleidingen en nagesprekken 

Door bezoekers voor te bereiden op hun theaterbezoek, worden voorstellingen veel intenser beleeft. Daarom bieden wij op maat gemaakte workshops, inleidingen, nagesprekken en educatiemateriaal aan voor in de klas of op locatie. 

Workshop Theater en Techniek 

Laat leerlingen tijdens de workshop ‘Theater en Techniek’ een kijkje in de keuken nemen van het theater en de technische faciliteiten. Maak kennis met het theater tijdens de rondleiding en bouw (technisch) een voorstelling op de vloer van één van onze theaterzalen. De workshop kunnen we op maat maken en mogelijk inclusief een bezoek aan een theatervoorstelling. Geschikt voor leerlingen vanaf 14 jaar. Mogelijk ook aan te passen voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. 

Theaterambassadeurs 

Anderen laten weten hoe leuk theater kan zijn is wat theaterambassadeurs doen. In samenwerking met Het Park kunnen voorstellingen uitgekozen worden en elders bekeken worden. Samen kijken we of er een leuke vlog, blog of recensie van gemaakt kan worden. Theaterambassadeurs bezoeken gratis een voorstelling en maken als tegenprestatie een leuke vlog, blog of recensie. Interesse? Neem  contact met ons op via educatie@hetpark.nl