Schouwburg Het Park doet voor het vijfde jaar mee aan het Nationaal Theaterweekend! Nederland viert theater met verrassende voorstellingen én vele gratis activiteiten, in meer dan 80 theaters in Nederland, waaronder in Het Park in Hoorn. Wie neem jij mee?

Vijf jaar Nationaal Theaterweekend vieren we samen
Op 24, 25 en 26 januari 2020 zetten wij voor de vijfde keer alle deuren open tijdens het Nationaal Theaterweekend. Vier het feestje mee!

Voorstellingen voor €14
Voor voorstellingen tijdens het Nationale Theaterweekend betaalt u een speciale theaterweekendprijs van €14 per kaart (inclusief drankje, garderobe en reserveringskosten). Zo kunt u uw vrienden en familie nog makkelijker overtuigen van uw liefde voor theater. Op 23 augustus 2019 ging de blind date kaartverkoop van start. Vanaf 18 november is het programma van het Nationaal Theaterweekend 2020 bekend gemaakt.

Open Huis
Op zaterdag 25 januari vindt van 11.30 - 16.00 uur het Open Huis plaats, tijdens deze middag zijn er verschillende activiteiten in Het Park.

- Trekkenwand show
Om 11.30 uur openen de deuren en om de dag feestelijk te openen, beginnen we om 12.00 uur met een spectaculaire trekkenwand show. Deze is helemaal in elkaar gezet door onze eigen technici.

- Backstage tours
Altijd al willen weten hoe het er achter de schermen uit ziet? Nu is je kans, deze hele dag geven wij backstage rondleidingen door onze eigen vrijwilligers. Deze zijn vanaf nu te reserveren! Op 7 tijdstippen zijn er steeds twee groepen die vertrekken (de inhoud is voor elke tour hetzelfde). Kijk in ons programma voor alle tours. Alle backstage tours zijn hetzelfde, er zit geen verschil tussen de letters en cijfers. 

- Pak je Podium
De hele dag geven verschillende artiesten uit West-Friesland kleine optredens. Dit zijn korte optredens waar iedere artiest zijn eigen specialiteit laat zien.

- Theaterbingo
Tussen de optredens door is er een theaterbingo waarbij er natuurlijk fantastische prijzen zijn te winnen. De winnaars kunnen uit onze grabbelton hun prijs grabbelen!

Programma
Vrijdag 24 januari

Silent Comedy (Hamletzaal) incl. een Silent pre- en Silent Afterparty (reserveren niet verplicht) 
Panama Pictures & Pia Meuthen - Requiem for Lost Things (Othellozaal) incl. een inleiding 'Zintuiglijk College' met kopje koffie/thee (reserveren verplicht).

Zaterdag 25 januari
Crazy Pianos - Guilty Pleasure Sing-a-Long (Hamletzaal) incl. swingende afterparty.
Joia - Zacht (Othellozaal)

Zondag 26 januari
Roodkapje - Het ware verhaal (6+) (Hamletzaal) incl. Kidsmiddag met activiteiten rondom de voorstelling zoals.

Kidsmiddag
Deze laatste dag van Theaterweekend 2020 staat in het teken van kids!  Vanaf 13.00 uur vinden activiteiten rondom de voorstelling van Roodkapje plaats. Zo kunnen kinderen in de Hamletfoyer hun favoriete sprookjes tekenen op een tekenvel van wel 30 meter lang! Ook kan er worden geschminkt, kunnen de kinderen Roodkapje knutselen om het voorleesboek te winnen en kunnen er (tegen betaling) cupcakes worden versierd! Klik hier om te bestellen (onderaan pagina). Na afloop van de voorstelling komen de acteurs van de voorstelling de foyer in om met alle kids te zingen en dansen en op de foto te gaan. Een mooie afsluiter van een feestelijk cultureel weekend. 

Kijk voor meer informatie op: www.nationaaltheaterweekend.nl.
*Let op: Het is niet mogelijk om de kaarten van het Nationaal Theaterweekend te ruilen / terug te brengen en er wordt geen restitutie verleend op de gekochte kaarten.