Park Plezier

We kregen verdrietig nieuws, toen we onze deuren hebben moeten sluiten. We hopen dat iedereen zijn draai weer een beetje kan vinden thuis. Wij vinden het erg belangrijk dat we ons theaterhart laten kloppen en het contact met elkaar niet verliezen deze periode. Daarom willen we via deze pagina en via Facebook en Instagram vanuit huis toch in connectie blijven met elkaar. Puzzels, raadsels, humor, video's en persoonlijke verhalen.

Podcastserie 'Ervaring voor Beginners' van Theo Maassen
In deze podcastserie praat Theo Maassen iedere keer exact 60 minuten met een maker over de kunst van het maken. Hij heeft gesprekken met o.a. Gerard Cox, Jörgen Raymann en Paulien Cornelisse.

Podcastserie 'De Theaterbeprater' door Toneelschuur Producties
Kan je een voorstelling maken zonder regisseur? Wat is een dramaturg? En waarom is een één ster recensie beter dan een drie sterren recensie? Acteur Sander Plukaard gaat in onze nieuwe podcast 'De Theaterbeprater' in gesprek met acteurs, regisseurs, dramaturgen, scenografen, muzikanten, recensenten én nieuw talent en stelt de vragen die het publiek wel heeft maar niet durft te stellen. 

Podiumkids Thuis
Podiumkids Thuis is hét nieuwe online platform waar alle mooie, spannende, ontroerende, avontuurlijke, muzikale en te gekke familievoorstellingen van verschillende gezelschappen te zien zijn. Gewoon thuis, vanaf je eigen bank! Lekker met het hele gezin een online registratie bekijken van een bijzondere voorstelling. 

Van Hoorne KIDS TV van Van Hoorne Entertainment
'De Kleine Zeemeermin', 'Roodkapje', de avonturen van 'Fien en Teun', 'Pipo de Clown', de avonteuren van en natuurlijk Titus en Fien: op het nieuwe kanaal van Van Hoorne Entertainment kunnen kinderen genieten van de mooiste theater- en televisieproducties. 

Introdans Thuisbioscoop
De thuisbioscoop van Introdans is terug! In december en januari toont het dansgezelschap de mooiste dansfilms en -documentaires. Iedere week worden er nieuwe video's geupload.

TheaterThuis
Een streaming dienst voor theatervoorstellingen. Iedere week worden nieuwe (en oude) liveshows toegevoegd op het platform, zoals de MusicalJukebox met Lone van Roosendaal, Martijn Kardol, Veldhuis & Kemper en meer.

Klikbeet
Een satirisch sketch-programma van comedians Stefan Pop, Alex Ploeg, Tex de Wit, Eva Crutzen en Kees van Amstel. Zij maken het programma samen met Christine de Boer, Rayen Panday, Yvonne van den Eerenbeemt en Emilio Guzman.

Knorrepodcast
Raoul Heertje is te gast in Knorrepodcast, waarin hij praat met Martijn Koning en Sander Opzeeland.

Volle Zalen
Schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn werd dit jaar tachtig. Met z'n voorstelling 'Het houdt een keer op' hoopt hij binnenkort in het theater te staan, "ook al is dat voor een paar man vanwege corona." Cornald Maas luistert bij Dorrestijn thuis naar liedjes uit zijn nieuwe show.

A Christmas Carol - The Old Vic Theatre
Matthew Warchus grootste en geweldige hitproductie van Charles Dickens wordt van 12 t/m 24 december live vanuit 'The Old Vic Theatre' uitgevoerd en gestreamd over de hele wereld als onderdeel van de 'Old Vic: In Camera-serie'. 

ITALive met 'Kings of War'
Onder de noemer van ITALive wordt er vanuit Internationaal Theater Amsterdam live gestreamd met op 10 januari het overdonderende 'Kings of War'. In deze voorstelling voegt Ivo van Hove de toneelstukken 'Henry V', 'Henry VI' en 'Richard III' van William Shakespeare samen tot één explosieve voorstelling over leiderschap. Voor zijn vertolking van Richard III ontving Hans Kesting in 2016 de Louis d’Or.

Peachez door Toneelgroep Maastricht
Toneelgroep Maastricht wil toneelliefhebbers trakteren op een alternatieve voorstelling 'Peachez'. Weliswaar niet vanuit het theater, maar vanuit uw eigen huiskamer, via het online platform Zoom. U kunt de voorstelling van dinsdag 1 t/m donderdag 3 december en van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 december om 20.00 uur live bekijken via Zoom. De toegang is gratis, een donatie is welkom. Michel Sluysmans, regisseur Peachez: "Het programma Zoom maakt, net als in het theater, een daadwerkelijke live-ontmoeting mogelijk tussen publiek en spelers. We kunnen elkaar zien, horen en dus voelen. Wij hopen u te mogen verwelkomen tijdens de online versie van Peachez. En hopelijk tot snel in uw theater!"

Ondertussen...

Wat doen artiesten wanneer ze geen show hebben? Wat is voor onze medewerkers een manier om thuis bezig te blijven? Misschien een gekke hobby, een bijzondere boodschap of grappige verhalen.

Kijken via Facebook of Kijken via Instagram.

Bezighoudertjes

- Knutsel je eigen theatermasker
Versier je masker met veren, glitter, stickers en kleurtjes. Hoe gekker hoe beter!

- Knutsel je eigen muziekinstrument
De leukste (kerst)instrumenten om zelf te maken!

- De Park Kruiswoordpuzzel
Weet jij alles van theater? Vul de puzzel in en ontdek wat het verborgen woord is!

- De Park Puzzel
Kun jij hem helemaal afmaken? De puzzel heeft 225 stukjes, succes!

- Theaterkids Kijkdoos
Kleur, knip en plak alle decorstukken en attributen in een doos en maak jouw eigen mini-theater thuis!