Van 18 tot en met 25 oktober 2023 wordt voor het eerst de Nationale KinderTheaterWeek georganiseerd. Een initiatief van het Nationaal Theaterfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds, met steun van de Vriendenloterij.

Theaters door heel Nederland openen tijdens de KinderTheaterWeek hun deuren voor alle kinderen in Nederland. Waar in deze week vaak al kinder- en jeugdvoorstellingen staan geprogrammeerd, staat dit keer het gehele theater in het teken van kinderen. Daarnaast worden voor en achter de schermen er diverse activiteiten, die vrij te bezoeken zijn, georganiseerd. 
Voorstellingen in Het Park tijdens de Nationale KinderTheaterWeek: 
  • Zaterdag 21 oktober: Disney Winnie de Poeh (4+). Deze wereldberoemde musical uit New York en London, komt nu ook naar Hoorn! Een prachtige Nederlandse bewerking met Disney's iconische Winnie de Poeh, Knorretje, Konijn, Teigertje en nog veel meer...
  • Dinsdag 24 oktober: Buurman & Buurman gaan verhuizen (4+). De iconische buurmannen kunnen natuurlijk niet ontbreken. Komen jullie mee op avontuur met deze hilarische klussers? 
  • Maandag 23 t/m donderdag 26 oktober: De Musical4Daagse (6 t/m 12 jaar). Leer zingen, dansen en acteren in 4 dagen. Met op de allerlaatste dag een voorstelling voor echt publiek!
  • Vrijdag 27 oktober: Micro... de dingen komen in opstand (7+). Een fantasievolle voorstelling die de objecten die normaal door de mens overschaduwd worden voor het voetlicht brengt. Met gevoel voor humor en absurdisme nodigt de voorstelling uit om na te denken over verspilling en de bijzondere waarde van dingen.

Bestel snel uw kaarten voor de voorstellingen in deze bijzondere week, om zeker te zijn van de beste plekken. 

De overige activiteiten in de KinderTheaterWeek worden later bekend gemaakt. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en volg onze socials om op de hoogte te blijven.