Leer meer over toneel met de Toneellezerij

Altijd al eens in de huid van een personage willen kruipen? Ben je benieuwd hoe een toneeltekst in elkaar zit en welke keuzes een schrijver heeft gemaakt? Bij de Toneellezerij lezen we samen verschillende toneelteksten én bezoeken we de opvoeringen ervan. De leesavonden starten met een korte inleiding op het stuk, de schrijver en het gezelschap. Daarna verdelen we de rollen en gaan we in ontspannen sfeer samen lezen. Door vooraf samen te lezen maak je al uitgebreid kennis met de personages, het verhaal en het thema van het stuk: een betere voorbereiding op je voorstellingsbezoek is er niet! De voorstellingsavonden sluiten we af met een nagesprek. 

De Toneellezerij wordt begeleid door Laura Simonse. Laura is dramaturg & programma-maker en gaf afgelopen seizoen de cursus 'Kijken naar Shakespeare' in Het Park. 

Klik HIER om De Toneellezerij in z'n geheel te bestellen (drie voorstellingen + drie avonden toneellezerij voor €199,-). U kunt de voorstellingen met toneellezerij ook los bestellen, de prijzen hiervan vindt u hieronder. 

Op het programma
  • 7 november 2023 Toneellezerij en 18 november voorstelling 'Disgraced(Prijs toneellezerij + voorstelling: €77,50)

  • 9 januari 2024 Toneellezerij en 20 januari 2024 voorstelling 'Een stel Mannenpinguïns(Prijs toneellezerij + voorstelling: €69,50)

  • 2 april 2024 Toneellezerij en 11 april 2024 voorstelling 'Huis van Troje(Prijs toneellezerij + voorstelling: €69,50)

Wilt u één of twee avonden deelnemen aan de toneellezerij? Dan werkt bestellen net even anders. Volg hiervoor onderstaand stappenplan. 

Stappenplan:

  • Ga naar de pagina van een van de drie voorstellingen die onder de Toneellezerij vallen (klik hiervoor op de voorstellingstitel in het bovenstaande overzicht)
  • Klik op 'Bestellen'
  • Kies uw gewenste stoelen
  • Kies onder het kopje 'Je keuze' voor de ticketprijs 'inclusief Toneellezerij'
  • Ga op de normale manier verder met bestellen

Heeft u vragen? Stel ze via servicebalie@hetpark.nl of bel 0229-291 000.