Het Cultuurweekend Hoorn vindt jaarlijks begin september plaats en is dé aftrap van het nieuwe culturele seizoen in Hoorn. Het weekend biedt een verrassend aanbod van muziek, theater, kunst en film met meer dan 80 activiteiten en optredens verdeeld over 20 locaties in de stad.

Feestelijke opening

Op vrijdag 3 september start het weekend met een feestelijke opening in Schouwburg Het Park georganiseerd door alle samenwerkende partners. Met previews van wat er komend seizoen te beleven is en de uitreiking van de Kunst- en Cultuurprijs. Ook is er buitenfilm met muziek op de binnenplaats van Cinema Oostereiland en een livestream van het JITS-festival.

Tentoonstellingen en concerten

Op zaterdag 4 september houdt Muziekschool Boedijn Open Huis. Daarnaast kun je diverse tentoonstellingen bezoeken en de toren van de Grote Kerk beklimmen. Ook de Hoornse Havenconcerten gaan dit jaar door, alleen wel in aangepaste vorm. Muziekschool Boedijn, het Tim Kliphuis Trio en Stephanie Struijk verzorgen een muzikale en afwisselende livestream vanuit de Oosterkerk vanaf 19:30 uur. 

Cultuurproeverij

Op zondag 5 september is er de grote Cultuurproeverij in de hele binnenstad met veel muziek, theater, schilderkunst en film. Op bijzondere plekken in de stad zijn optredens te bekijken. In Bibliotheek Hoorn organiseert Vue Cinema een filmquiz en zijn er diverse live muziekoptredens van de talenten van Hoor Ons. In het Westfries Museum is er een interactieve (online) lezing en in Schouwburg Het Park kun je genieten van Theater van Op Roet. Bij de Museumstoomtram vinden VIP rondleidingen plaats en in het Pakhuis is een heerlijke proeverij van korte optredens in diverse disciplines: theater, ballet en muziek. Daarnaast zijn er een aantal culturele instellingen met activiteiten en exposities waar je zo binnen kunt lopen zoals Expoost, Hotel Maria Kapel en de Boterhal. En dit is zomaar een greep uit het gevarieerde programma. En natuurlijk ook op zondag: de kunst- en cultuurmarkt. 

Het is aan ons - Merlijn Twaalfhoven

Ben jij betrokken bij je stad of dorp? Zie je manieren om de plek waar je leeft werkelijk te laten bloeien? Dan ben jij degene die we zoeken! Merlijn Twaalfhoven neemt je zondag 5 september mee in zijn gedachten over 'Praktisch Heldendom': hoe we zelf en met elkaar de wereld kunnen verbeteren. Vervolgens vertaal je in kleine groepen je eigen grote idealen naar concrete acties. Kijk hier voor meer informatie

Reserveren is noodzakelijk

De optredens zijn gratis, maar reserveren is noodzakelijk vanwege de coronamaatregelen. Reserveren kan via www.cultuurweekendhoorn.nl. Reserveer op tijd, want vol = vol.